Kävikö lattialle vahinko?
Kun kodissa riittää elämää, ei vahingoiltakaan aina vältytä. Se on luonnollista, vaan usein kolhut ottaa vastaan kodin perusta – lattia.
Pudonnut maljakko, korkokengillä tanssahtelu tai pakastimesta lattialle sulanut vesi voivat jättää jälkensä lattiaan. Pienet kauneusvirheet ovat toki merkkejä eletystä elämästä eivätkä merkittävästi heikennä lattian käyttökelpoisuutta. Kuitenkin erityisesti uudehkossa lattiassa kolot voivat silti harmittaa.
Pienempien tai isompien lattiavaurioiden kanssa elämiseen ei ole kuitenkaan pakko tottua. Vauriot ovat nimittäin aina korjattavissa ja usein siten, että vakuutus osallistuu korjauskustannuksiin.
Vakuutusyhtiötkin luottavat alansa ammattilaiseen
Olen vuosien saatossa nähnyt monenlaisia lattian vaurioita mutta myös yhtä monta ratkaisua niihin.
On ollut pieniä vesivaurioita, takasta pyörähtäneen kekäleen polttamaa lattiaa: siis erilaisia vaurioita laidasta laitaan. Erikoisalaamme on korjata suoraan lattiaan kohdistuneita vahinkoja, jotka eivät kuitenkaan ulotu rakenteisiin saakka. Silloin kyseeseen tulee laajempi remontti.
Lukemattomien korjattujen, vaihdettujen ja kunnostettujen lattioiden kokemuksella minä ja kollegani olemme oppineet arvioimaan sattuneiden vahinkojen ja korjaustoimien tarkoituksenmukaisen laajuuden: riittääkö paikkaus tai ehostaminen pienellä alalla, entä hionta vai onko perusteltua vaihtaa lattia koko huoneesta.
Tätä kokemusta arvostetaan myös vakuutusyhtiöissä, jotka luottavat näkemykseemme ja arvostavat ammattitaitoamme. He siis kyllä kuuntelevat, kun kerromme, minkä laajuinen ehostus on vahingoittuneen lattian korjaamiseksi tarkoituksenmukaista.
Jotta asunnossa voi taas elää täyttä elämää
Se, minkä laajuinen korjaus on tarkoituksenmukainen, on tietenkin hyvin tilannekohtaista. Toisinaan lattiasta saadaan entistä ehompi paikkaamalla tai hionnalla, mutta joskus koko huoneen lattia on tarkoituksenmukaista vaihtaa.
Jos esimerkiksi vuosikymmeniä vanha mosaiikkilattia vaurioituu, ei sitä välttämättä pystytä enää hiomaan. Paikkaus puolestaan erottuisi räikeästi muusta lattiasta. Tällöin koko huoneen lattian vaihtaminen on perusteltua.
Meidän tehtävämme on arvioida vahinko ja tarvittavan korjauksen laajuus, jotta asunnossa voi jälleen elää täyttä elämää. Tärkeää on myös se, että saamme tehtyä tarvittavan ehostuksen kunnolla ja työlle takuun.
Lattiaan tuli kolhu, miten toimin?
Kun lattiasi kokee kovia ja vaurion korjaaminen on tarpeen, kannattaa ensiksi olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön. Toisinaan vakuutusyhtiöstä vinkataan, mistä lattialiikkeestä korjaustarjousta kannattaa pyytää, toisinaan taas saat vapaat kädet kysyä tarjouksia, mistä mielit.
On myös tyypillistä, että asiakas pyytää vaurioarviota ja tarjousta suoraan meiltä ja vie sen vakuutusyhtiöön hyväksyttäväksi.
Kun vakuutusyhtiö on hyväksynyt tarjouksen, voidaan sopia korjauksen ajankohta. Meille on tärkeää, että kokemus on asiakkaalle kaikin puolin jouheva: työt tehdään sovitusti ja aikataulussa, työn jälki on priimaa ja työstä syntyneet roskat viety mennessä.
Vaurio on muisto vain, ja jäljelle jää kouriin – tai jalkoihin – tuntuva hyvä tunne, kun jalkojen alla on jälleen virheetön lattia.
Lattioiden vauriokorjaus pähkinänkuoressa:
- Tee vahinkoilmoitus.
- Pyydä meiltä vahinkoarvio ja tarjous lattian korjaamisesta. Esittele se vakuutusyhtiöllesi heidän ohjeidensa mukaisesti.
- Vakuutusyhtiö hyväksyy arvion. Sovitaan korjauksen käytännön toimet ja ajankohta.
- Korjaus on tehty: nauti virheettömästä lattiastasi!